Sencom asiakasreferenssejä

Asiakasreferenssejä videoviestintäpalvelujen toteutuksista

    Palvelutoteutuksiamme ja asiakastarinoita

   

  Uutisvideo: Etälääkäröinti alkoi Joensuun Tuupovaarassa  Yle Uutiset, Joensuu 22.8.2016

  Katso UUTISVIDEO tästä!
  Etahoitopistekuva
  Joensuun Tuupovaarassa on muutaman kuukauden ajan kokeiltu etälääkäröintiä. Kiihtelysvaarassa oleva lääkäri voi tutkia esimerkiksi flunssapotilasta etänä. Kokemukset ovat hyvät ja videotohtorien käytön uskotaan lisääntyvän.
  Videolla juttelun lisäksi lääkäri voi nyt myös tutkia potilasta.

   

  Hoitokoti saa lääkärin etäpalvelut piuhan päähän. Vanhusten taksi- ja ambulanssikyydit ovat vähentyneet  Karjalainen 21.1.2017

  Tauti taitaa olla jo menossa ohi, terveyskeskuslääkäri Seija Hovi päättelee. Hän perustaa tietonsa sekä verikokeiden tuloksiin että juuri päättyneeseen vastaanottoon. Hänen vastaanotollaan kävi Hoitokoti Annalan asukas Sanna Turtiainen, 89. Käynnin vuoksi ei Turtiaisen ei kuitenkaan tarvinnut lähteä mihinkään, sillä hänet hoidettiin videoyhteydellä hoitokodista Kiteen pääterveysasemalle.

  Videolaakari_hoitaja_ikaihminenToimitusjohtaja-sairaanhoitaja Marika Lampinen asetteli stetoskooppia lääkärin toivomusten mukaan, ja nykytekniikan ansiosta lääkäri kuuli Turtiaisen sydän- ja keuhkoäänet kuin olisi itse suorittanut tutkimukset. Videoyhteyden ansiosta potilas ja lääkäri näkivät toisensa ja pystyvät suoraan keskustelemaan keskenään.

  Ennen Turtiaista tuli etähoidettua myös vieras, jonka kurkun ja korvien tilan lääkäri tarkasti. Korvakäytävän ja tärykalvon kuvasta lääkäri Seija Hovi totesi, että se oli parempi kuin jos hän olisi itse katsonut korvalampulla. Kuvaa voi tarkentaa makrotasolle asti, mikä auttaa diagnoosin tekemisessä. Etähoito ei ole nykypäivänä tavatonta, sillä tekniikka mahdollistaa esimerkiksi kodinhoitajan yhteydenoton vanhuksen kotoa kotisairaanhoitajaan.
  – Mutta yksityisen hoitokodin ja terveyskeskuksen välillä täällä Pohjois-Karjalassa tämä on tiettävästi ensimmäinen tällainen toimintatapa, toiminnanjohtaja-sairaanhoitaja Heli Haverinen sanoo.

  Hoitokoti Annalassa ja sen sisaressa Annalakodissa on aina ollut intoa kehittää toimintaa. Videolääkäri-idea oli esillä jo muutama vuosi sitten silloisessa hankkeessa, mutta tuolloin tekniikka oli kehittymätöntä ja liian kallista. Hoitokodissa on sekä langaton että langallinen nettiyhteys, langaton siksi, että päästään laitteiden kanssa myös petipotilaiden luokse. Systeemi tarvitsee toimiakseen asiaan vihkiytyneen lääkärin. Kiteellä juuri Seija Hovi käy vuosittain myös hoitokodissa tutustumassa asukkaisiin. Videolääkärin vastaanotto on periaatteessa kerran viikossa tiettyyn aikaan, mutta apua on hädän tullen saatavissa muulloinkin.
  – Jos vielä saisi vastaavanlaisen yhteyden päivystykseen, silloin meillä olisi täyden palvelun talo, Haverinen haaveilee.

  Hoitokodissa pystytään ottamaan tulehdusarvot ja laittamaan tiputukseen. Haverisen mukaan vain jatkuvaan käyttöön tarkoitettu seinähappi puuttuu, sillä sen saamisen ehdot ovat liian tiukat. Lääkäri Seija Hovin mukaan videoyhteydestä on suuri apu, mutta kaikkien vaivojen hoitamiseen siitä ei ole ratkaisuksi:
  – Tämä sopii infektiosairauksien hoitoon ja vaikkapa verenpaineen ja astman kontrollointiin mutta ei vaivoihin, jotka edellyttävät käsin tunnustelua. Esimerkiksi selkäsairaudet, nivelkivut ja gynekologiset vaivat vaativat lääkärin vastaanotolla käyntiä, Hovi sanoo.
  Videolääkärijärjestelmästä koituvien kulujen hoitokoti katsoo sisältyvän asukkaiden maksuihin, mitään ekstraa ei siis peritä:
  – Videolääkäri on paitsi asukkaan myös meidän oma etu, sillä yhden työntekijän pitäisi lähteä saattajaksi terveyskeskuskäynnille, Heli Haverinen kommentoi.

  Tummiakin pilviä Hoitokoti Annalan ja Annalakotien suunnalla liikkuu, sillä Siunsotessa on linjattu, että tehostetun palveluasumisen paikkoja vähennetään. Kiteellä nyt 63 paikkaa, kun tulevaksi tarpeeksi on ilmoitettu 50, jonka lisäksi käyttöön tulee kuusi palveluseteliä. Annalassa ja Annalakodeissa on yhteensä 33 hoitopaikkaa, joista puolenkymmentä on täyttämättä, koska kunnat eivät anna maksusitoumuksia.
  – Vaikeuksista huolimatta meillä on kova tahto kehittää toimintaa ja etsiä uusiakin palvelumuotoja, Heli Haverinen ja Marika Lampinen vakuuttavat. He sanovat, että jos SiunSotessa ei hyväksytä videolääkäritoimintaa, vastaava palvelu voidaan hakea yksityislääkäreiltä.
  Lue lisää Sencom Care viestintäpalvelun mahdollisuuksista:   Sencom_Care_logo

   

  “Aika mukava juttu tämä videopuhelu”   Siun Sote lehti / tammikuu 2017

  Ilomantsissa ikäihmiset voivat olla yhteydessä hoitajaan ja jopa lääkäriin videopuhelun kautta. Myös lapsiin ja lapsenlapsiin on helppo pitää yhteyttä videopuhelulla.
  Videopuhelu_SiunSoteKun ilomantsilaisella Esteri Pölösellä tulee asiaa kotihoidon henkilökunnalle, hän ottaa ja soittaa. Mutta ei tavallisella puhelimella. Pölösellä on huoneessaan taulutelevision näköinen laite, jolla hän saa videopuhelun kotihoidolle.

  Ilomantsissa on kesäkuusta 2016 testattu videopuheluita ikääntyneiden ja kotihoidon yhteydenpitovälineenä. Asiakkaiden kokemukset ovat olleet alkukankeuksien jälkeen hyvät.

  – Alussa olin vähän tätä vastaan. Kun tähän sitten perehtyi niin huomasin, että onhan tämä aika mukava juttu, sanoo Esteri Pölönen. Pölönen kertoo, että esimerkiksi kuntoutusliikkeiden opettelu yhdessä hoitajan kanssa onnistuu videon välityksellä hyvin. Laitteella saa yhteyden myös omaisiin. Sen ansiosta Pölönen on pystynyt juttelemaan ulkomaanmatkalla olleen lapsensa kanssa ja pitämään yhteyttä kaukana asuvan lapsenlapseen. Aila Ruokolainen kotihoidosta kertoo, että etäyhteyttä on hyödynnetty myös kuntoutuksessa ja kotisairaanhoidossa. Onpa videopuhelun välityksellä oltu yhteydessä lääkäriinkin. Koneeseen saa kiinni stetoskoopin sekä laitteen, jolla voi vaikkapa katsoa haavaa lähemmin.

  Kotisairaanhoitaja käyttää laitteita ikäihmisen kanssa tämän kotona, ja lääkäri voi tehdä tutkimuksen etänä. Näin asiakkaan ei tarvitse lähteä kauas lääkäriin, vaan hoito tuodaan kotiin. Kuntoutusta on tehty etäyhteydellä toistaiseksi vain yhden asiakkaan kanssa kerrallaan. Ruokolainen kertoo, että etäyhteyden kautta voisi pitää myös uusia kuntoutusryhmiä. Myös jutteluryhmän perustamista etäyhteydellä on mietitty. Ruokolaisen mukaan videopuhelut eivät tule korvaamaan kotikäyntejä.
  – Nyt meidän on kuitenkin kätevä auttaa asiakasta videon välityksellä, jos jotain pientä kysyttävää tulee. Se lisää myös asiakkaan kokemaa turvaa, Ruokolainen sanoo.
  Lue lisää Sencom Care viestintäpalvelun mahdollisuuksista:   Sencom_Care_logo

  Palvelut sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle

  Sencom_Care_logo

  Palvelut yrityksille

  Sencom_Enterprise_logo

  Palvelut julkiselle sektorille

  Sencom_Public_logo